MLS Football Jersey

Southampton slår West Brom och når playoff-final

Southampton kommer att möta Leeds United i playoff-finalen i Championship efter att ha besegrat West Bromwich Albion Fotbollströjor barn efter en snygg andra halvlek.

Efter en mållös första omgång öppnade Saints mittfältare Will Smallbone målskyttet i andra halvlek av den andra omgången, när han slog till från en vinkel i det övre högra hörnet av Baggies målvakt Alex Palmers mål från precis innanför straffområdet.

Adam Armstrong fördubblade Saints ledning och utlöste en feststämning på arenan med drygt 10 minuter kvar.

Värdarnas Wembley-plats var säkrad när han dubblade sin målskörd från straffpunkten efter att Ryan Manning fällts, medan Cedric Kipres nick på tilläggstid för gästerna bara var en tröst.

Southamptons supportrar välkomnade sitt lag i tusental och samlades utanför arenan med rödvita facklor och kantade gatorna mer än två timmar före avspark.

Pyroteknik och eldkastare bidrog till en spännande stämning före matchen, men det dröjde ända till Smallbones mål innan matchen hettade till.

Saints var först närmast att öppna målskyttet i den första halvleken, Armstrong tog sig in bakom West Brom-försvaret innan han skarvade bollen tillbaka till David Brooks som sköt utanför från nära håll.

Russell Martins hemmalag inledde den andra halvleken på ett imponerande sätt och stämningen var på topp när de tog ledningen genom Smallbone, som gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

Saints supportrar ansåg att de borde ha fått en straff efter att Brooks blivit saxtacklad av Kipre i straffområdet men till deras förskräckelse dömdes ingen straff.

Armstrong lugnade ner nerverna senare och borrade ett lågt skott i bakre delen av nätet innan han firade i det bortre hörnet av Northam-läktaren.

Värdarna fick till slut en straff i slutskedet när Manning tog sig in i West Bromwichs straffområde innan han fälldes, och Armstrong gjorde inget misstag från straffpunkten.

Southampton slår West Brom och når playoff-final

Retro fotbollströja

Kipres nick via Alex McCarthys utsträckta handskar var för lite för sent för West Bromwich.

Martin tog ut en matchtrupp utan Che Adams för andra matchen i rad och Armstrong flyttade in centralt från sin normala kantposition, medan Bournemouth-lånet Brooks tog plats på högerkanten.

Det var ett drag som betalade sig, med ytterligare två mål för Saints bästa målskytt.

Att Southampton till slut gick mot seger, delvis styrda av talismanen Armstrong som nu har gjort 23 mål den här säsongen, är ett bevis på det fina jobb som Martin har gjort den här säsongen.

Han anlände efter att Saints förlorat sin Premier League-status efter 11 år i högsta ligan och har hållit dem kvar med en chans att omedelbart återvända trots att de haltade mot mållinjen.

Martin kommer att känna till sina rivaler på Wembley, eftersom Billiga Southampton Fotbollströjor inte bara har besegrat Leeds den 4 maj på Elland Road samt 3-1 på hemmaplan, utan eftersom han också spelade under Daniel Farke.

Saints kan säkra en omedelbar återkomst till Premier League när de reser till nationalstadion nästa söndag

West Bromwich Albion slutade på femte plats i Championship den här säsongen, 12 poäng bakom Saints men bara en plats under i tabellen.

Det var en position som de intog under stora delar av slutet av säsongen trots att deras form i slutet av säsongen speglade Saints.

Albion utsåg Carlos Corberan till manager i oktober 2022 och hans lag slutade på nionde plats, utanför play-off, under hans första säsong.

Trots att man inte tog sig till Wembley den här gången samlade Corberans lag ändå ihop nio poäng mer än förra säsongen.

Att de gjorde det med bekymmer utanför planen är ännu mer imponerande.

De hotade dock sällan Saints över två ben, med Kipres sena nick som kom alldeles för sent.

Corberan kommer att vara besviken över hur de spelade i andra halvlek, men han kommer att vara optimistisk om att hans lag kan gå vidare ännu en gång och utmana om att återvända till Premier League.

thesportsdjokovic

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MLS Football Jersey